Deze week was een mooie week! Ik ben me aan het oriënteren wat de beste optie is voor het boek dat ik vorig jaar heb geschreven: zelf uitgeven of via een uitgeverij. Beiden heeft uiteraard voordelen. In het eerste geval hou ik zelf meer meer zeggenschap. Geen slecht uitgangspunt voor een autonoom persoontje als ik. In het tweede geval hoop ik nóg meer mensen te bereiken. En laat het mij dáár nu voornamelijk om gaan. Ik wil graag met dit boek zo veel mogelijk mensen helpen en bereiken.

Aan het begin van de week heb ik dus ik een lijst gemaakt met uitgeverijen die boeken hebben uitgegeven op het gebied van hoogbegaafdheid. Ik heb een toelichting bij mijn boek geschreven, zodat uitgeverijen direct konden lezen waar het boek over ging, heb mijn stoute schoenen aangetrokken en heb mijn boek mét de geschreven toelichting aan een aantal uitgeverijen gestuurd. Best wel spannend! Wat gaan ze ervan vinden? Is het goed genoeg? Is het passend bij wat ze wíllen uitgeven?

Gelukkig kwamen er al snel positieve reacties binnen die mij de moed gaven dat het in ieder geval een boek is dat het waard is om uitgegeven te worden. Zelfs van de uitgeverijen waarbij het boek niet binnen het portfolio viel, kreeg ik gelukkig wel snel positieve reacties op mijn verhaal – dat het het waard is om uitgegeven te worden en mensen zal helpen – en mijn schrijfstijl! Maar goed… ik ben natuurlijk wél op zoek naar een uitgever. Niet naar complimentjes ;). En toen…. kwam daar een mail binnen van een uitgeverij die graag met mij in gesprek wil om het boek écht uit te geven! En een ander die er een artikel over wil maken en een ander die graag ook in gesprek wil over een (vervolg)boek voor leerkrachten! Wow! Eerst maar de gesprekken aangaan met de uitgeverij voor dit boek en dan verder kijken. Maandag spreken we elkaar! Ik ben benieuwd en kan niet wachten! wachten. Ik hou jullie op de hoogte.