Wij helpen jullie graag…

 Emotionele en praktische begeleiding van ouders van (vermoedelijk) begaafde kinderen.

Het is niet altijd makkelijk

Steeds meer scholen en onderwijsinstellingen zetten hoogbegaafdheid op de agenda en dat is maar goed ook! Onterecht gingen velen er vroeger van uit dat hoogbegaafde kinderen er wel zouden komen en weinig ondersteuning nodig hebben, maar helaas blijkt niets minder waar.

Vaak heeft het niet aansluiten van de maatschappij (denk aan een niet-passende school, gebrek aan écht contact met leeftijdsgenootjes of het niet begrepen worden van je kind) grote gevolgen. Misschien floreert je kind hierdoor op school niet, zoals je zou willen, heeft je kind een laag zelfbeeld of misschien zelfs depressieve klachten. Misschien raakt je kind vaak boos of gefrustreerd of komen er juist gevoelens van angst en verdriet naar buiten. Dit kan op school gebeuren, maar ook in de thuissituatie. Beiden is niet makkelijk. Als het op school leidt tot ‘ongewenst gedrag’ heb je als ouder vaak veel gedoe met school en soms het gevoel dat je geen enkele invloed meer hebt op wat er gebeurt. Als het thuis leidt tot boze buien, heftige emotie-schommelingen of een machtsstrijd kost dit je als ouder ontzettend veel energie en breekt het je ook op.

Ik ondersteun je graag om ervoor te zorgen dat jij je kind zo goed mogelijk in zijn kracht kan leren te staan en emotioneel zo goed mogelijk kunt begeleiden. Tegelijkertijd wil ik ook stil staan bij wat dit doet met jou. Veel ouders van begaafde kinderen zijn geneigd om zichzelf compleet weg te cijferen uit liefde voor hun kind. Je kunt er veel beter kan zijn voor je kind als je zelf overeind blijft en goed in mijn vel blijft zitten. Je zal zeker niet de eerste ouder van een begaafd kind zijn die thuis komt te zitten met een burn-out of misschien heb je dit zelfs al ondervonden. Je kunt dit alleen als je er zelf genoeg energie voor hebt…

Praktische ondersteuning

Ook op praktisch gebied bied ik ondersteuning. Als je kind niet floreert op school kan er veel op je af komen. Je kunt te maken krijgen met schoolgesprekken, waarin allemaal verschillende mensen aansluiten. Hoewel dit vaak met de beste intenties gebeurt, hebben deze mensen met regelmaat helaas te weinig kennis van begaafdheid. Het kan dus fijn zijn als er iemand aanschuift om jullie te helpen de belangen van je kind te behartigen. Voor jou als ouder komt er al genoeg op je af en is het al emotioneel genoeg. Bovendien hebben veel ouders helaas de ervaring dat zij als ouders niet altijd serieus genomen worden (zelfs als je kennisniveau over hoogbegaafdheid hoog is – er zijn zelfs begaafdheidsspecialisten die hier met hun eigen kinderen ook tegenaan lopen. Het ligt dus niet aan jou!) Ook in dat geval kan het fijn zijn iemand naast je te hebben staan. Ik ga graag mee.

Als er hulp nodig is voor je kind vanuit de Jeugdwet (zorg), dan kun je bovendien te maken krijgen met de gemeente. Ik kan je helpen je zorgvraag zo goed mogelijk te verwoorden, zodat de kans dat je deze hulp vergoed krijgt zo groot mogelijk wordt.

Aanmelden gratis kennismakingsgesprek

Kan ik iets voor jullie betekenen?

Herken jullie dit?
Wat kan ik voor jullie betekenen

Diensten & tarieven

Onderstaand kun je al lezen over de diverse mogelijkheden. Klik op wat je aanspreekt om hier meer over te lezen en kijk wat resoneert. Vind je het moeilijk om te bepalen wat bij jou past? Boek dan een kennismakingsgesprek. We gaan dan samen verkennen waar jullie behoeften liggen en of ik de juiste persoon ben om jullie te helpen. Wil je graag individuele begeleiding of praktische ondersteuning? Dan start ik altijd met een kennismakingsgesprek. 

Ik heb geprobeerd om je al veel informatie te geven op de website, zodat je kunt kijken of wat je leest resoneert. Ik kan me voorstellen, dat het fijn is om een kennismakingsgesprek in te plannen. In dit gesprek kunnen we dan verkennen waar jij/jullie als ouder(s) tegenaan lopen en welke vorm van begeleiding het beste bij jou/jullie past (bijvoorbeeld persoonlijke gesprekken, een individuele oudercursus ‘ouders zijn van een intens en begaafd kind’, groepscursus ‘opvoeding van een intens en begaafd kind’, het groepsprogramma ‘Peers4Parents’, praktische hulp, ondersteuning bij de communicatie met school)

Een kennismakingsgesprek van een uur is gratis.  

Soms vinden mensen het gedurende het gesprek prettig om langer te blijven praten. Zeker op het moment dat zij zich voor het eerst begrepen voelen in waar zij tegenaan lopen met hun begaafde kind.  Indien er geen gesprekken na je gepland staan, maak ik hier natuurlijk graag ruimte voor. We kunnen dan in samenspraak er een langere sessie van maken. In dit geval wordt het na het eerste uur een tarief van € 87,50 (inclusief BTW) per uur in rekening gebracht.Weet je al vooraf dat je liever een langer gesprek wilt? Geef dit dan aan. Dan zorg ik ervoor dat er zeker voldoende ruimte voor je is vrijgehouden.

Individuele begeleiding (ook mogelijk met beide ouders)  in een warme setting in Lekkerkerk, Zuid Holland. In persoonlijke gesprekken ondersteun ik je om ervoor te zorgen dat jij je kind zo goed mogelijk in zijn kracht kan leren te staan en emotioneel zo goed mogelijk kunt begeleiden. Tegelijkertijd staan we ook stil staan bij wat dit doet met jou.  Wat doet dit met jou of worstel je wellicht met het ontdekken van je eigen begaafde zijn

 • Prijs per sessie van 1 uur: € 87,50 (inclusief B.T.W.)

 • Prijs per pakket van 5 sessies van 1 uur: € 425,- (inclusief B.T.W.)

Indien gewenst is het mogelijk om sessies van 1,5 uur in te plannen. De prijs per sessie zal dan naar rato worden berekend.

Wij kunnen je praktisch ondersteunen in de communicatie met school en de gemeente. Wij kunnen je o.a. helpen met:

 • het formuleren van de hulpvraag (op het gebied van passend onderwijs en zorg);
 • je ondersteunen en bijstaan bij schoolgesprekken en multidisciplinaire overleggen om jullie belangen te behartigen;
 • helpen bij het vinden van de juiste hulp voor je kind;
 • bruggen bouwen tussen de diverse betrokken partijen;
 • ondersteunen bij aanvraag PGB.
 • Het uurtarief bedraagt € 87,50 (inclusief BTW).
 • Bij een afgebakende ondersteuningsvraag zal vooraf een offerte worden gemaakt, zodat u vooraf inzicht heeft in de te verwachten kosten.  

Een cursus van 8 weken in een warme setting in Lekkerkerk, Zuid Holland. Iedere week bespreken we informatie aan de hand van een relevant thema dat betrekking heeft op de opvoeding van jouw hoogbegaafde kind. Iedere sessie start met een korte terugkoppeling van de voorgaande week. Daarna volgt een stuk theorie met betrekking tot het onderwerp van die week mee aan de slag gaan gevolgd door een verkenning hoe jullie het geleerde het beste toe kunnen passen binnen jullie gezin.

Het beste resultaat wordt vaak behaald als beide ouders deelnemen aan de cursus. Als je de zaken die je hebt geleerd sámen toepast, voelt dit ook vaak prettiger, veiliger en consequenter voor je kind.

 

 • Het tarief voor de cursus bestaande uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur voor 1 of beide ouders bedraagt € 1050 (inclusief BTW).

Een groepscursus van 8 weken in een warme setting in Lekkerkerk, Zuid Holland. Aan de cursus nemen maximaal 4 gezinnen (8 ouders) deel. Iedere week bespreken we informatie aan de hand van een relevant thema dat betrekking heeft op de opvoeding van jouw hoogbegaafde kind. Iedere sessie start met een korte terugkoppeling van de voorgaande week. Daarna volgt een stuk theorie met betrekking tot het onderwerp van die week mee aan de slag gaan gevolgd door een gezamenlijk delen van de ervaringen die jullie als ouders reeds hebben opgedaan rondom het thema, uitdagingen waar jullie tegenaan gelopen zijn en een verkenning hoe jullie het geleerde het beste toe kunnen passen binnen jullie gezin.

Het beste resultaat wordt vaak behaald als beide ouders deelnemen aan de cursus. Als je de zaken die je hebt geleerd sámen toepast, voelt dit ook vaak prettiger, veiliger en consequenter voor je kind.

 • Het tarief voor de cursus bestaande uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur voor 1 of beide ouders bedraagt € 699 (inclusief BTW)

Peers4Parents biedt programma’s bestaande uit 8 wekelijkse bijeenkomsten voor ouders van kinderen met kenmerken van begaafdheid. Deze groepen bieden een veilige ruimte om, op basis van relevante opvoedthema’s, ideeën en strategieën te delen en geven ondersteuning in een ontspannen sfeer, begeleid door twee Peers4Parents facilitators. Uniek aan het Peers4Parents programma is dat het ouders ondersteunt in het vinden van hun eigen, persoonlijke manier om hun kinderen emotioneel te begeleiden. Zij vinden empowerment, zodat ze vanuit hun eigen kracht naast hun kind kunnen staan.


Wij adviseren om met beide ouders deel te nemen aan het programma. Indien dit niet mogelijk is, kan de tweede plek ingenomen worden door een andere persoon die belangrijk is voor je kind (bijvoorbeeld een opa, oma of oppas).

 • Het tarief voor het programma bestaande uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur voor 1 of beide ouders bedraagt € 599 (inclusief BTW)

Waarom vraag je hier geld voor?

Het is mijn missie om zoveel mogelijk ouders te kunnen helpen, zodat hoogbegaafde kinderen thuis en op school de zorg en begeleiding krijgen die zij nodig hebben. Het hebben van een dergelijke praktijk brengt echter kosten met zich mee. Om deze kosten te dekken en de bij ons aangesloten mensen te betalen, is het dus noodzakelijk om kosten in rekening te brengen.

Ieder jaar alloceer ik budget om een aantal plekken beschikbaar voor ouders die de tarieven niet kunnen betalen. In dit geval wordt in samenspraak een gereduceerd tarief in rekening gebracht of is de hulp in sommige gevallen zelfs kosteloos. Indien je en/of je gezin hulp nodig hebben, maar de kosten niet kunnen betalen, kun je contact opnemen. Ik zal dan kijken of er nog budget beschikbaar is.