Cito eindtoets

Een homerun voor thuisonderwijs op de eindtoets!

Een paar weken geleden sloegen de zenuwen flink toe bij onze vent! Ineens kreeg onze thuiszitter een Whatsappje van school dat hij die week de Centrale Eindtoets moest maken. Natuurlijk hadden we hier thuis wel met Junior Einstein aan de leerdoelen voor groep 8 gewerkt, maar groep 8 werk was alweer een tijdje geleden. Inmiddels waren we druk in de weer met werk uit 1 VWO, omdat we merkten dat onze zoon door teveel herhaling steeds verder uit ging staan (al bleek dat ook flink herhalen te zijn….). Wel even spannend dus, ineens zonder voorbereiding de eindtoets maken!

De spanningen zaten duidelijk in zijn lijf en hij was zó bang om te laag te scoren en uiteindelijk toch niet naar het  het VWO TTO  te mogen. Gelukkig namen die spanningen af toen hij merkte dat de eindtoets goed te doen was. Normaal gesproken kan hij best onzeker zijn, maar nu durfde hij zowaar al na de toets te zeggen dat hij er vertrouwen in had dat hij hem goed gemaakt had! Wat mooi om hem rustig en zelfverzekerd te zien.

Vorige week vroegen  we dan ook vol verwachting naar de resultaten van de eindtoets, maar helaas bleken deze vertraagd te zijn. De normering kostte meer tijd dan verwacht.

Vandaag zat ik in de auto en kreeg ik een appje van de IB-er. Onze zoon had een score behaald van 550 en het appje werd vergezeld door feestelijke toeters! Goed nieuws dus, maar de score van 550 zei mij persoonlijk niets ;).

Thuis hebben we het snel opgezocht. En… de hoogste score. Een homerun voor thuisonderwijs!! Wat zijn we ontzettend trots op onze vent! Vanavond gaan we het weer vieren, want onze topper heeft geweldig zijn best gedaan met een prachtig resultaat!