Peers4Parents Experience

Such an experience! Een intense reis – the real life editie.

“Als ouders denken dat ze dit niet nodig hebben, moeten ze één avond in zo’n groep gaan zitten!”

Deze geweldige uitspraak werd gisteren gedaan door één van de deelnemers aan de Peers4Parents Experience die ik gisteren in IJsselstein mocht verzorgen samen met Daphne Vis van Bureaubegaafd. Wat heerlijk om deze reactie te krijgen en natuurlijk vroeg ik direct of ik deze quote mocht gebruiken!

Vorig jaar rond deze tijd besloot ik dat het even tijd was voor mezelf. De reis die we met met onze zoon tot op dat moment hadden meegemaakt was me niet in de koude kleren gaan zitten. Het was tijd om ruimte te maken om even de rust te pakken die ik als moeder en als mens zo ontzettend nodig had. Tijd om rust te krijgen in mijn hoofd en in mijn lijf, alles wat er gebeurd was een plekje te geven en te werken aan mezelf. Als onderdeel van dit proces begon ik van mij af te schrijven. Ik sloot me op in ons tuinhuisje en in mijn hoofd speelde de film van onze intense reis zich af. Alles wat we hadden meegemaakt kwam voorbij – de mooie en de moeilijke dingen – en ik stond stil bij alle punten die ik tijdens onze reis geleerd had. Wat begon als een proces voor mijzelf, begon langzamerhand naar buiten te kruipen… Wat als dit schrijven de buitenwereld zou zien? Wat als ik door ons verhaal andere mensen zou kunnen helpen en de reis voor hen een beetje makkelijker kon maken? Wat als ons verhaal hen steun zou geven? Hen zou doen beseffen dat ze niet de enigen zijn en onze tips zouden kunnen gebruiken om de superkrachten van hun kinderen sneller aan te kunnen zetten?

Nadat het boek af was, besloot ik een uitgever te zoeken – maar het ouders nog meer kunnen helpen bleef doorkriebelen…. Van de tenniscoach van mijn zoon hoorde ik over het Peers4Parents programma. Het werd op de school van zijn zoon gegeven en er zou worden geloot wie er deel mocht nemen. Hij hoopte van harte dat hij erbij zou mogen zijn, maar er waren tientallen aanmeldingen, dus de kans was klein! Mijn interesse was gewekt, maar vroeg me af of ik voor de facilitator training in aanmerking zou komen…. Ik liet het nog even rusten, maar de kriebel bleef.

Ik deelde mijn gedachten dat ik graag ouders zou willen helpen met een van de begeleiders van mijn zoon. Ik vroeg haar om advies over opleidingen die ik eventueel zou kunnen doen en toen… stuurde ze mij de Peers4Parents facilitator training als suggestie! Dit was een teken. Hier moest ik iets mee doen – het voelde goed! 

Peers4Parents is wat mij betreft de Real Life editie van wat ik met mijn boek wilde bereiken. Als peers – ervaringsdeskundige ouders – deel je je verhaal en tips met elkaar. Je beseft je dat je niet alleen bent, leert van elkaar en wordt samen sterker waardoor je een krachtigere invulling kunt geven aan het ouderschap van je begaafde kind. Precies dátgene wat ik had willen bereiken met mijn boek wordt bereikt binnen het programma, maar dan met méér verhalen en meer ouders.

Gisteren hielden we zoals gezegd een Peers4Parents Experience – een avond waarin ouders kennis konden maken met Peers4Parents om te kijken of het wat voor hen was. Wat ben ik dankbaar voor deze avond. Het was zo waardevol om te ervaren dat de deelnemers al tijdens deze eerste bijeenkomst de kracht vonden om elkaar in alle open- en kwetsbaarheid deelgenoot te maken van hun reis.

Ik denk met een heel positief gevoel terug aan maandag.

Peers4Parents

  • Wil je je aanmelden voor het Peers4Parents programma? Kijk dan op onze Peers4Parents pagina.
  • Wil je een mailtje krijgen als we weer een gratis Peers4Parents Experience houden waarin je kennis kunt maken met het programma? Stuur dan even een berichtje via het contactformulier.