Een grote lach na de eerste dag

Een grote glimlach op zijn gezicht! Zo kwam onze zoon vandaag uit school na zijn eerste dag op het voortgezet onderwijs na twee jaar thuis te hebben gezeten. Super bijzonder, want deze lach zagen we nooit eerder!

Al twee weken voelden we de spanning hier thuis opbouwen. Het was een mix van angst, zenuwen – maar ook van zin om weer naar school te gaan! Omdat mama ook een operatie moest ondergaan was het moeilijk om ons ontspannen voor te bereiden en voor we het wisten was het zo ver… De eerste schooldag!

Samen met de HB coach van zijn nieuwe school hadden we een T-OPP opgesteld en – ook sámen met onze zoon – goede afspraken gemaakt over wat hij nodig heeft in de klas om zich veilig te voelen en tot leren te komen. Wat fijn dat er zo wordt meegedacht en dat we dit met z’n allen doen!

En vandaag was het zover: de eerste dag. Ze kregen een carrousel van alle keuzevakken om te kiezen welke magische momenten ze graag op school wilden beleven. En voor het eerst kwam onze zoon enthousiast thuis van school!!! Vooral Media en Games en Muziek vond hij geweldig, dus we hopen dat hij een van deze modules zal mogen doen! 

Met een grote grijns vertelde hij over de lessen, de leuke kinderen in zijn klas en de fijne leerkrachten! En voor papa en mama viel er een last van onze schouders. Hopelijk zal hij deze energie vast kunnen houden, maar deze eerste dag is in de pocket. Dit neemt niemand ons af! Een goed begin is het halve werk!!!

Met een dankbaar gevoel zitten we nu met z’n drieën voor de tv…. Even ontspannen!

 

Boek bestellen?

Nieuwsgierig naar ons verhaal? Je kunt het boek bestellen via Uitgeverij SWP Books of je (lokale) boekhandel.