Flexibiliteit en het sámen doen, maakt het verschil!

Het einde van het schooljaar is aangebroken en ik ben dankbaar. Onze zoon is het jaar doorgekomen en dat was op sommige momenten verre van vanzelfsprekend.

In de eerste helft van het schooljaar liepen de spanningen op. Het gouden team dat voor onze zoon zijn vangnet vormde op school, viel uit elkaar. Deze gouden mensen kwamen zelf voor uitdagingen te staan, waardoor ze er helaas niet meer konden zijn op school. Mijn hart is bij hen en ik bedank hen in gedachten nog iedere dag voor het verschil dat zij gemaakt hebben. Zonder hen had onze zoon nooit gestaan waar hij nu staat….
Het wegvallen van zijn veilige haven deed veel met hem. Hij werd weer angstig op school en zijn cijfers kelderden. Als ouders werkten onze hersenen weer op volle toeren. Wat zou het beste zijn voor onze zoon? Naar school gaan of een andere optie? VWO of toch HAVO om het makkelijker te maken en school in ieder geval een jaar te verkorten? Versnellen of juist niet? Hoe gaan we hem hier doorheen helpen? Hoe kunnen we hem in zijn kracht zetten?
We kwamen samen met school en hulpverlening. En ik krijg nog tranen in mijn ogen als ik eraan denk. Tranen van dankbaarheid! Ik hoefde niet te strijden. Zíj zetten het welzijn van mijn kind op de eerste plaats! Zij besloten dat zorg en veiligheid prioriteit zouden krijgen. De druk werd er vanaf gehaald, er werd goed gekeken wat voor hem het beste was. Ze name een flexibele houding aan en durfden buiten de reguliere paden te denken. Hij werd écht gezien! En vanaf dat punt…. ging het weer beter. Hij voelde zich veiliger in de klas, het contact met klasgenoten werd beter, zijn motivatie kwam terug, zijn cijfers gingen weer omhoog, hij voelde zich weer minder vaak ziek. Wat zette hij zich vanaf dat punt in om van dit schooljaar een succes te maken. Hij wilde alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat het zou lukken. Wat heb ik een ontzettende bewondering voor mijn eigen kind dat hij – ondanks wat hij allemaal heeft meegemaakt – zoveel wilskracht, veerkracht, optimise en inzet kan laten zien!
Het schooljaar is voorbij. Hij heeft het gered, Dankzij de flexibele houding van school en hulpverlening. Volgend jaar het derde jaar van het VWO TTO. Ook dat jaar zal vast niet makkelijk worden, maar met het juiste team om hem heen, mensen die denken in oplossingen en het welzijn van jongeren op de eerste plek zetten, ben ik ervan overtuigd dat het goed gaat komen. Ik heb geen twijfel meer. Linksom of rechtsom: hij komt er wel! MIJN KANJER  ♥

Aan alle mensen op school die hem echt zagen en dachten in oplossingen… Aan de hulpverleners die op én na school altijd voor hem klaar stonden, meedachten en zorgden voor warmte, ondersteuning en veiligheid… UIT DE GROND VAN MIJN HART…. BEDANKT!

Heb je hulp nodig om ervoor te zorgen dat ook jouw kind krijgt wat het nodig heeft om tot bloei te komen?