Aldo Houtkamp

transformatief-, energetisch- en paardencoach, gezinsbegeleider, HSP-specialist

Aldo Houtkamp

Hallo lief mooi mens, mijn naam is Aldo en ik coach en begeleid anderen in hun bewustzijnsontwikkeling. Dit doe ik zowel zelfstandig als in teamverband en veelal met dieren en in de natuur.

Mijn hele leven ben ik al bewust bezig met de diepere betekenissen van het leven en heb mij lange tijd anders gevoeld in deze nog veelal oppervlakkige wereld. Dit is sinds 2020 echter in een sneltrein vaart in verandering gekomen. Ik kwam toen in een burnout en depressie terecht omdat mijn ziel zei dat het tijd was om nu echt voor mijzelf te gaan kiezen.

Ook al was ik bewuster bezig met spiritualiteit, leefde ik toen nog wel in een wereld van overleven en aanpassen, mezelf anders voor doen en overcompenseren om mee te kunnen in de maatschappij. Gelukkig kwam ik in contact met de paarden en een hele fijne coach die mij geholpen hebben de weg terug naar mezelf te gaan bewandelen. Daar ben ik mij pas echt bewust geworden van mijn hooggevoeligheid en verbinding met de natuur en haar mooie dieren.

Deze gave mag ik nu alweer een aantal jaar inzetten om ook andere te begeleiden in hun weg terug naar de bron in hunzelf. Mijn passie haal ik uit het zo open, puur en eerlijk mogelijk in het leven staan, om vanuit spontaniteit te leven en om er weer vol verwondering naar te kunnen kijken. Hierin ervaar ik dat het niet zozeer gaat om wat we doen of bereiken maar om de mate waarin we onvoorwaardelijk van onszelf kunnen houden.

Dit is in essentie heel simpel maar niet altijd even makkelijk en daarom fungeer ik graag als een brug voor mensen om weer op een dieper niveau met zichzelf in contact te komen zodat ze dit daarna zelfstandig ook weer kunnen.

Mijn geluk zit hem in de stille verbinding die wij allemaal met elkaar en het leven ervaren, de connectie die je ervaart als je in de ogen van je hond kijkt bijvoorbeeld, daar hoeft geen woord aan toegevoegd te worden en er ontbreekt niets. Zodra we deze stilte in onszelf ook weer kunnen verwelkomen is er een staat van absolute innerlijke rust, in vrede met jezelf en het leven om je heen, wat wil je nog meer?

Ik in ieder geval niet en hoop dat ik anderen hierin mag meenemen en inspireren.

Liefs, Aldo