No Image Available

Als denken voor vertrouwen komt

 Auteur: Sam Tomlow  Categorie: Hoogbegaafdheid: Informatieve boeken  Uitgeverij: Christofoor, Uitgeverij  Jaar: 2020  ISBN: 9789060389348  Pagina's: 128  Taal: Nederlands  Afmetingen: 20 x 14 x 1,3 cm
 Beschrijving:

Hoogbegaafde kinderen helpen verbinding te maken met zichzelf en hun omgeving

In dit boek bespreekt Sam Tomlow hoe een vroeg wakker bewustzijn en/of hoogbegaafdheid bij kinderen de fase van het onbevangen vertrouwen verkleint en daarmee het vermogen om verbinding te kunnen maken verstoort. Vertrouwen is de basis van verbinding met de wereld om je heen. Vertrouwen komt vanuit een geruststellend geloof dat de wereld goed is. Dat je vanuit overgave de wereld kan omarmen, als een nieuwe verliefdheid waarin alles prachtig is. Een kind dat te vroeg wakker is in het denken, zal meer afstand nemen van de wereld om zich heen. In plaats van in die omarming en verbinding met de wereld een middelpunt te zijn, zal het kind zich naar de zijkant van de wereld bewegen, om van daaruit de wereld om zich heen te aanschouwen, zonder er deel van te zijn.

In ’t kort wat ik ervan vond!

Het was een verademing om weer een keer een boek te lezen met een andere invalshoek en nieuwe inzichten in relatie tot hoogbegaafdheid en de manier waarop deze kinderen zich ontwikkelen en in het leven staan. Er waren momenten in het boek waar ik het niet helemaal eens was met de schrijfster, maar dat geeft voor mij niet. Het boek zette me aan tot nadenken en daagde me uit om na te denken wat ik vond van bepaalde aspecten en de manier waarop er binnen het onderwijs aangesloten moet worden op de ontwikkeling van onze kinderen.

Koop via Bol.com


 Terug