No Image Available

Dabrowski’s Theory of Positive Disintegration

 Auteur: Sal Mendaglio  Categorie: Hoogbegaafdheid: Persoonlijke ontwikkeling  Uitgeverij: Anodyne, Inc. DBA Great Potential Press, Inc.  Jaar: 2008  ISBN: 9780910707848  Pagina's: 311  Taal: Engels  Afmetingen: 22,2 x 15,2 x 2,5 cm  Koop bij Bol.com
 Beschrijving:

Kazimierz Dabrowski’s Theorie van Positieve Desintegratie (TPD), waar de bekende “overexcitabilities” onderdeel van uit maken, is een van de meest invloedrijke theorieën op het gebied van onderwijs aan hoogbegaafden. Dit baanbrekende boek, bewerkt door Dr. Sal Mendaglio, brengt toonaangevende professionals bij elkaar. Velen van hen kenden Dr. Dabrowski persoonlijk en bieden de lezer veel verschillende inzichten op de TPD. Het van het onderzoek en de toepassing van TPD samen en vergelijkt de theorie met andere theorieën op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Dabrowski’s Theory of Positive Disintegration is een boek dat je aan het denken zet en het biedt niet eerder gepubliceerde, waardevolle inzichten en informatie over de theorie van Dabrowski.

In ‘t kort wat ik ervan vond!

Voor mij was het boek baanbrekend in mijn persoonlijke ontwikkeling. Het zette mij aan en liet mij nadenken over de manier waarop ik in het leven stond en hoe dit zich verhield tot waar ik wilde zijn. Het is geen makkelijk boek en het leest best pittig weg. Maar als je het gevoel echt wilt werken aan je persoonlijke groei en inzicht wil krijgen in het proces en hoe dit verloopt, dan is is verdiepen in de Theorie van Positieve Desintegratie (TPD) echt een aanrader. Het boek gaat in op de gehele theorie, niet enkel op de “overexcitabilities” en het onderwijsaspect.

Koop via Bol.com


 Terug