No Image Available

De 7 uitdagingen

 Auteur: Tijl Koenderink  Categorie: Hoogbegaafdheid: Informatieve boeken  Uitgeverij: Novilo  Jaar: 2016  ISBN: 9789081916745  Pagina's: 182  Taal: Nederlands  Afmetingen: 20,9 x 14,5 x 1,6 cm
 Beschrijving:

de 7 uitdagingen in het onderwijs aan cognitief getalenteerde kinderen – Een praktisch handboek voor leerkrachten in het bo en vo

Tijl Koenderink (*1981) heeft als ‘ervaringsdeskundige’ 3 middelbare scholen versleten voordat hij na 8 jaar ploeteren zijn gymnasiumdiploma haalde met een 2,7 voor wiskunde. Een hoog IQ, maar toch constant vastlopend met de vraag ‘Hoe moet je nu leren?’ Na een reis door honderden boeken en na talloze gesprekken met leerkrachten, leerlingen, goeroes en coaches verspreid over drie continenten, kwam hij tot de conclusie: Er is een antwoord op die vraag! Wat dit antwoord is, kunt u nu lezen in dit vlotgeschreven en overzichtelijke handboek. Een absolute aanrader voor iedereen die werkt met getalenteerde kinderen. Reacties op de eerste druk van de 7 uitdagingen: Willemien Schollaart-Vogel, orthopedagoge: De problemen die in het boek geschetst worden zullen veel herkenning oproepen bij ouders en leerkrachten. Ze zijn praktisch en worden in heldere taal beschreven. Drs. P.C.B. de Jager, Biblion: […] uitdagingen liggen op terreinen van de overtuigingen, het geheugen, de motivatie, de frustratietolerantie, het samenwerken en het zelfstandig werken en van het wegwerken van hiaten. Elk hoofdstuk geeft, na een paar praktijkvoorbeelden, handreikingen voor de leerkracht hoe die adequaat kan omgaan met deze situaties.

Dit is niet alleen een praktisch handboek voor leerkrachten in het bo en vo maar voor iedereen die betrokken is bij jeugd en jongeren! Je kunt het boek volledig lezen of kiezen voor de items die je interessant vindt.

In ’t kort wat ik ervan vond!

Het boek is heel prettig geschreven en leest vlot weg. Ook voor de leerkrachten die niet veel tijd/zin hebben om zich in hoogbegaafdheid te verdiepen is gedacht: je kunt ook de belangrijkste punten per hoofdstuk makkelijk doornemen en dit geeft al flink wat informatie. Eigenlijk is het enige onderwerp dat ik miste ‘het omgaan met een kind dat toxische stress heeft ervaren in zijn eerdere schoolervaringen’ en/of schooltrauma. In dat geval zullen de genoemde handelingen wellicht (naar mijn mening) een wat subtielere aanvliegroute nodig hebben.

Koop via Bol.com


 Terug