No Image Available

Healing the Heart

 Auteur: Christine Fonseca  Categorie: Trauma: Informatief  Uitgeverij: Prufrock Press  Jaar: 2020  ISBN: 9781618218957  Pagina's: 200  Taal: Engels  Afmetingen: 15,2 x 22,9  Koop bij Bol.com
 Beschrijving:

Trauma is doorgedrongen tot Amerikaanse families en niemand is er immuun voor. Natuurrampen, geweld, traumatische jeugdervaringen – deze zaken hebben grote impact op de ontwikkeling van de hersenen en lichamen van onze kinderen. Healing the Heart geeft ouders specifieke tools om hun getraumatiseerde kinderen te helpen. Het gebruikt onderzoek op het gebied van eenmalige traumatische gebeurtenissen in de kindertijd (ACE) en andere traumatische gebeurtenissen, positieve psychologie en veerkracht. Het is op een toegankelijke manier geschreven in spreektaal. Het geeft informatie over bewezen strategieën, inspirerende verhalen en rollenspel scenario’s. Het bevat de informatie en tools om de negatieve impact van traumatische gebeurtenissen te verminderen. Met specifieke strategieën om dit aan te vliegen bij diverse bevolkingsgroepen is dit een noodzakelijk boek voor iedereen die het gevoel van veiligheid wil herstellen, veerkracht wil vergroten en de impact van trauma op de lange termijn wil verminderen.

In ‘t kort wat ik ervan vond!

Het is een zeer nuttig boek en geschreven op een zeer toegankelijke manier. Ik heb veel boeken gelezen van deze schrijfster. Zij is specialist op het gebied van hoogbegaafdheid. Mijn verwachting ten aanzien van dit boek was dan ook dat dit aspect specifieker belicht zou worden en dat ook zaken als schooltrauma en het omgaan met dgevolgen van het verblijven in een toxische omgeving meer aan de orde zouden komen. Dit was niet het geval, maar ik heb er zeker zaken uitgehaald die ook voor ons proces waardevol waren.

Koop via Bol.com


 Terug