No Image Available

Leven met intensiteit

 Auteur: Susan Daniels Michael M. Piechowski  Categorie:  Uitgeverij: Novilo  Jaar: 2019  ISBN: 9789081916769  Pagina's: 425  Taal: Nederlands  Afmetingen: 22,7 x 14,9 x 2,6 cm
 Beschrijving:

Wat als iemand “te veel’ is voor zijn of haar omgeving of zichzelf? Te slim, te beweeglijk, te emotioneel, zich te veel laat meeslepen door wat hij ziet of hoort, en/of een overactieve verbeelding heeft? Dat kan belastend zijn en tot frustraties of zelfs (psycho)neuroses leiden.

De hoofdstukken in dit boek laten aan de hand van de theorie van positieve desintegratie van Kazimierz Dabrowski zien dat dit uitingen van een bijzondere aanleg en begaafdheid kunnen zijn. De auteurs leren ouders, verzorgers, leraren en andere professionals om deze signalen te herkennen en hierop hun begeleiding af te stemmen om individuen met deze en andere talenten te helpen hun potentieel te ontplooien.
Dabrowski’s concepten van de hyperprikkelbaarheden en positieve desintegratie zijn behulpzaam bij het begrijpen van de gedragingen van sommige begaafde kinderen en volwassenen die anders onverklaarbaar zouden schijnen.

In ‘t kort wat ik ervan vond!

Toen ik dit boek las had ik al veel boeken geschreven door en over Dabrowski verslonden. Voor mij stonden er dus ook niet veel nieuwe dingen in. Wat mij wel opviel is hoe toegankelijk het boek geschreven is ten opzichte van de andere boeken. Voor wie dus nog geen kennis heeft van de Theorie van Positieve Desintegratie (TPD) en overexcitabilities is het aan te raden dit boek aan te schaffen als eerste ingang richting het onderwerp! De focus ligt iets meer op de overexcitabilities en minder op de theorie, maar desalniettemin, een enorme aanrader!

Koop via Bol.com


 Terug