No Image Available
Misdiagnosis and Dual Diagnoses of Gifted Children and Adults
Auteur: James T. Webb, Edward R. Amend Categorie: Hoogbegaafdheid: Dubbel bijzonder, Hoogbegaafdheid: Informatieve boeken Uitgeverij: Great Potential Press, Inc. Jaar: 2016 ISBN: 9781935067436 Pagina's: 420 Taal: Engels Afmetingen: 15,2 x 22,9
Beschrijving:

Onze slimste, meest creatieve kinderen en volwassenen ontvangen vaak een misdiagnose, zoals ADHD, Oppositional-Defiant Disorder, Bipolar, OCD of het Syndroom van Asperger. Dit heeft als resultaat dat velen van hen onnodig medicatie ontvangen en niet de juiste hulpverlening krijgen. Artsen, psychologen en begeleiders zijn zich niet bewust van de eigenschappen die horen bij hoogbegaafde kinderen en volwassenen – die vaak lijken op pathologische diagnosen. Zes vooraanstaande professionals binnen de gezondheidszorg beschrijven manieren waarop ouders en professionals onderscheidt kunnen maken tussen gedrag dat hoort bij hoogbegaafdheid en pathologische diagnosen. Deze auteurs hebben een wijdverspreid en serieus probleem aan het licht gebracht. De levens van hoogbegaafde kinderen en volwassenen met een misdiagnose worden verspeeld en een ongeschikte behandeling volgt vaak.

In ‘t kort wat ik ervan vond!

Ik zou het boek aan alle ouders aanraden bij wiens hoogbegaafde kind er wordt gedacht aan andere diagnosen, zoals bijvoorbeeld ASS of ADHD. Na het lezen van het boek gingen bij ons de ogen open en konden we op zoek naar wat er echt nodig was voor ons kind en zagen we hem eindelijk stappen maken. Het is geen makkelijk boek om te lezen, maar het is uiterst informatief.

Koop via Bol.com

<< Back