No Image Available

Superhero Therapy: A Hero’s Journey through Acceptance and Commitment Therapy

 Auteur: Janina Scarlet  Categorie: Trauma: Behandelmethoden, Trauma: Schooltrauma  Uitgeverij: Robinson  Jaar: 2016  ISBN: 1472136411  Pagina's: 112  Taal: Engels  Afmetingen: 16.9 x 1.5 x 17.6 cm
 Beschrijving:

De reis van een held begint altijd met een strijd – wat is die van jou? Voor de allereerste keer bundelen psycholoog Janina Scarlet en Marvel en DC Comics-illustrator Wellinton Alves hun krachten om Superhero Therapy te creëren – een dynamische, geïllustreerde introductie tot acceptatie- en commitment-therapie (ACT) om je te helpen je innerlijke monsters te overwinnen, je unieke superkrachten te verkennen, en word een superheld op zoek naar wat belangrijk voor je is. Deze leuke, unieke en “buiten de doos” zelfhulpgids biedt alles wat je nodig hebt om je eigen superheldentraining te beginnen met behulp van op bewijzen gebaseerde ACT- en mindfulness-vaardigheden. Op deze kleurrijke pagina’s werk je samen met een groep onrustige helden – geïnspireerd door zowel fictieve personages als echte mensen – die zich hebben aangemeld bij de Superhero Training Academy. Door te leren omgaan met hun innerlijke schurken en monsters, zullen deze personages je inspireren om ook je problemen te overwinnen. Als je klaar bent, heb je een hele reeks nieuwe tools die je kunt gebruiken – zoals mindfulness, zelfcompassie en waarden – om je te helpen overwinnen wat het leven je ook maar te bieden heeft.

In ‘t kort wat ik ervan vond!

Ik vond dit boek zo goed dat ik hem vertaald heb voor mijn zoon. Mijn zoon had last van een schooltrauma, een laag zelfbeeld, voelde zich anders en worstelde met zijn begaafdheid. Ik wilde hieraan werken met hem, maar op een positieve manier. Ik wilde niet de negatieve zaken de primaire focus maken, maar er een positieve draai aan geven. Hiermee leerde hij dat dat hij superkrachten had, maar dat deze krachten ook best lastig konden zijn. Dat hierdoor de monstertjes in je hoofd op een gegeven moment vrij spel kunnen hebben, waardoor je zelfvertrouwen draait. Maar dat als je je krachten onder controle krijgt, je de superheld kunt worden die je bent! Het boek gaat niet specifiek over schooltrauma. Er worden ook heftige onderwerpen besproken, zoals seksueel misbruik, eetproblemen etc. Hier moet je wel rekening mee houden. Ik ben hier zelf creatief mee omgegaan door het verhaal soms iets meer aan te passen aan zijn situatie.

Koop via Amazon


 Terug