No Image Available

The Body Keeps the Score

 Auteur: Bessel van der Kolk  Categorie: Trauma: Behandelmethoden  Uitgeverij: Penguin Books Ltd  Jaar: 2015  ISBN: 0141978619  Pagina's: 443  Taal: Engels  Afmetingen: 12.9 x 2 x 19.8 cm
 Beschrijving:

Wat zorgt ervoor dat mensen continu herbeleven wat ze willen vergeten en welke behandelingen kunnen helpen om hen weer een leven te geven dat zin heeft en plezier brengt? Dr. Bessel van der Kolk biedt een nieuwe model om traumatische stress effectief te behandelen. Gesprekken en medicatie hebben geen bevredigende resultaten opgeleverd. Met verhalen uit zijn eigen praktijk en van specialisten van over de hele wereld, schijnt The Body Keeps the Score nieuw licht over de routes die trauma kunnen genezen – deze routes liggen in het reguleren en in lijn brengen van lichaam en geest met gebruik van sport, drama, mindfulness, meditatie en andere routes die het evenwicht herstellen.

In ‘t kort wat ik ervan vond!

Het boek is zware kost en pittig om te lezen. Het gaat in om meerdere soorten trauma, niet specifiek op trauma onder hoogbegaafden. Het boek heeft mij echter van het begin tot het einde geboeid. Wat mij aansprak aan het boek was ook de combinatie met de wetenschap. Het liet concreet zien wat er in de hersenen gebeurd traumatische sommige omstandigheden. De stof werd goed geïllustreerd door casussen, welke echter wel flink bij mij binnenkwamen in sommige gevallen. Een zeer waardevol boek!

Koop via Bol.com


 Terug