No Image Available

The Caring Child: Raising Empathetic and Emotionally Intelligent Children

 Auteur: Christine Fonseca  Categorie: Hoogbegaafdheid: Informatieve boeken  Uitgeverij: Prufrock Press  Jaar: 2019  ISBN: 1618218735  Pagina's: 200  Taal: Engels  Afmetingen: 6 x 0.6 x 8.9 inches
 Beschrijving:

We leven in een egocentrische wereld, ondanks de roep van werkgevers en opinieleiders om meer samenwerking en compassie. Empathie, of het vermogen om de gedachten en emoties van andere mensen vanuit hun standpunt te begrijpen, is een essentieel onderdeel van samenwerking en noodzakelijk in onze steeds diverser wordende wereld. Het zorgzame kind: empathisch en emotioneel intelligent verhogen Kinderen brengt het nieuwste onderzoek uit de positieve psychologie samen om ouders specifieke hulpmiddelen te bieden om hun kinderen te helpen gezonde empathie en emotionele intelligentie te ontwikkelen. Het boek, gepresenteerd in een gemakkelijk te lezen, gespreksstijl, maakt gebruik van een combinatie van op feiten gebaseerde strategieën, praktijkvoorbeelden en rollenspelscenario’s om ouders de tools te bieden die nodig zijn om deze belangrijke vaardigheden te ontwikkelen. Met specifieke strategieën om diverse bevolkingsgroepen en LGBTQ-jongeren aan te spreken, is The Caring Child de onmisbare bron voor iedereen die zich inzet voor het cultiveren van een meer compassievolle wereld.

In ‘t kort wat ik ervan vond!

Het is een zeer nuttig boek en geschreven op een zeer toegankelijke manier. Ik heb veel boeken gelezen van deze schrijfster. Zij is specialist op het gebied van hoogbegaafdheid. Dit boek is niet specifiek geschreven vanuit een HB-oogpunt, maar je merkt wel dat de intensiteit hierin meegenomen wordt. Ik heb er zeker zaken uitgehaald die ook voor ons proces waardevol waren, al worden er soms wel veel dingen genoemd die door ons en ons kind als ’truukjes’ ervaren worden.


 Terug