No Image Available

The Gifted Kids Workbook

 Auteur: Heather Boorman MSW LCSW  Categorie: Hoogbegaafdheid: Kinderboeken, Hoogbegaafdheid: Werkboeken  Uitgeverij: Instant Help  Jaar: 2018  ISBN: 1684030889  Pagina's: 176  Taal: Engels  Afmetingen: 8 x 0.37 x 10 inches
 Beschrijving:

Help uw hoogbegaafde kind zijn unieke karakter te omarmen. In dit werkboek biedt een therapeut leuke activiteiten en strategieën om kinderen van 7 tot 12 jaar te helpen hun zelfvertrouwen te vergroten, stress en overweldiging te verminderen en emoties in evenwicht te brengen.

Als ouder begrijpt u de zegeningen en uitdagingen van het opvoeden van een hoogbegaafd kind als geen ander. Hoewel hoogbegaafde kinderen vaak worden gezien als intellectueel en academisch bevoorrecht, kunnen diezelfde gaven ook voor uitdagingen zorgen. Kinderen zijn zich bijvoorbeeld vaak tamelijk bewust van hun verschillen, en dit bewustzijn kan een negatieve invloed hebben op hun zelfgevoel en vertrouwen in de wereld. Dit boeiende werkboek richt zich rechtstreeks op de psychologische behoeften van hoogbegaafde kinderen door middel van een krachtige combinatie van mindfulness-, acceptatie- en commitment-therapie (ACT) en zelfcompassie-strategieën.

Met dit werkboek krijgt uw kind een beter begrip van hun unieke gaven en leert het essentiële strategieën om hun emoties te reguleren, angstgevoelens te beheersen, de gemoedstoestand te verbeteren en door sociale relaties te navigeren. Jonge lezers zullen leren dat ze niet de enige zijn in hun ervaringen, en dat veel van wat anderen als anders of vreemd aan hen zouden kunnen beschouwen, eigenlijk heel typerend is binnen de context van hoogbegaafdheid.

Voor kinderen kan het moeilijk zijn om zich anders te voelen dan anderen. Met dit werkboek leert uw kind dat ze een belangrijke plaats in de wereld innemen en dat hun geschenken iets te vieren zijn.

In ‘t kort wat ik ervan vond!

Het boek is niet heel mooi vormgegeven, maar qua inhoud is het heel goed. Ik vond dit boek zo goed dat ik hem vertaald heb voor mijn zoon. Mijn zoon had last van een schooltrauma, een laag zelfbeeld, voelde zich anders en worstelde met zijn begaafdheid. Ik heb mijn zoon het boek zelf laten lezen en aan laten vinken waarin hij zich herkende en waar hij moeite mee had. Per onderwerp worden praktische oefeningen gegeven waar je met je kind aan kunt werken. Ik heb dan ook een groot aantal oefeningen samen met hem gedaan, waardoor de onderwerpen beter bespreekbaar werden en zijn zelfbeeld beter werd.

Koop via Amazon


 Terug