Lisanne Schrandt

orthopedagoog, therapeut, (paarden)coach, gezinsbegeleider

Lisanne Schrandt

Mijn naam is Lisanne en ik lever als orthopedagoog heel graag een bijdrage aan Een Intense Reis. Graag vertel ik je wat meer over mezelf. Mijn reis begon in 2011 als orthopedagoog, waar ik vele jaren in de specialistische gezondheidszorg werkte. In deze periode ben ik me verder gaan verdiepen in verschillende methodieken (waaronder Cognitieve gedragstherapie, Een Taal Erbij, EMDR) , welke ik allemaal in mijn rugzak heb mogen stoppen. Hoewel ik veel kon betekenen voor mijn cliënten, begon ik te merken dat deze sector en manier van werken niet meer volledig aansloot bij wie ik was en waar mijn passie lag.

Dat was het moment waarop ik besloot een andere weg in te slaan, een pad dat me dichter bij de natuur en dieren zou brengen. Ik koos ervoor om me te specialiseren in equine assisted coaching aan de Keulse weg, ook wel bekend als coachen met de aanwezigheid van paarden. Deze prachtige dieren hebben de unieke kracht om op een diep niveau met mensen te communiceren en hen te helpen groeien.

Ik geloof sterk in de kracht van verbinding. Het is voor mij van essentieel belang om met mensen en kinderen samen te werken en vanuit die verbinding te ontdekken wat er nodig is om weer in balans te komen. Om dit te bereiken, zorg ik er altijd voor dat het traject op maat is en aansluit bij de unieke behoeften.