Ouderavond ‘Motivatie en onderpresteren’ i.s.m. Bureaubegaafd

17 januari Ouderavond 'Motivatie en onderpresteren'

Op 17 januari ben ik wederom te gast bij de ouderavond van Bureaubegaafd. Het thema van de avond is ‘motivatie en onderpresteren’.
Als ouder van een kind met kenmerken van hoogbegaafdheid ervaar je vaak andere uitdagingen in de opvoeding dan de meeste ouders. Tijdens de ouderavonden staan we stil bij deze uitdagingen.

De kans is groot dat ook jouw kind onderpresteert op school. En dat is niet zo gek als je dagelijks lesstof krijgt waarbij je niet uitgedaagd wordt. Daarnaast wordt alles ook nog zo’n zeven keer herhaald. Op een gegeven moment gaat je kind niet meer met plezier naar school of gaat het vuurtje zelfs helemaal uit. Zeker als ook de verrijkingsstof meer van hetzelfde is. Wat doe je dan als ouder(s)? Hoe ga je het gesprek aan met school? Wat is relatief en absoluut onderpresteren? Hoe voorkom je onderpresteren? Hoe komt het dat de Citoscores lager zijn dan verwacht? Dit zijn allemaal vragen waar we bij stilstaan deze avond. 

Programma

19.20 Inloop

19.30 Presentatie door Marije en Daphne

20.00 Hoe zorg je dat het vuurtje blijft branden bij jouw kind?

20.30 Napraten en gelegenheid tot vragen

21.00 Afsluiting

Aanmelden

Wanneer? 17 januari 2023 van 19.30 tot 21.00 uur
Waar? Kindcentrum Wij in IJsselstein
Kosten? 10 euro p.p.

Ben jij ook op zoek naar antwoorden en wil je graag andere ouders ontmoeten? Meld je dan aan via https://bureaubegaafd.nl/ouderavond en voel je welkom bij Kindcentrum WIJ in IJsselstein.