No Image Available

De Begeleiding van Hoogbegaafde Kinderen

 Auteur: James T. Webb, Janet L. Gore  Categorie: Hoogbegaafdheid: Informatieve boeken  Uitgeverij: Uitgeverij Koninklijke van Gorcum Bv  Jaar: 2020  ISBN: 9789023257240  Pagina's: 352  Taal: Nederlands  Afmetingen: 24 x 16,7 x 2 cm  Koop bij Bol.com
 Beschrijving:

Als je kind hoogbegaafd blijkt te zijn of er bestaat een vermoeden, dan komt er Ouders die ontdekken dat hun kind hoogbegaafd is, zijn niet altijd blij en trots. Ze voelen zich soms voor een zware taak gesteld. Dit boek biedt talloze suggesties om hoogbegaafde kinderen te helpen om een goed zelfbeeld te ontwikkelen.

Professionals als leerkrachten, leerlingbegeleiders en pedagogen kunnen veel bijdragen aan een gezond zelfrespect en voldoende zelfvertrouwen van hoogbegaafde kinderen. Ze krijgen door dit boek meer inzicht in het gevoelsleven en de gedachtewereld van hoogbegaafde kinderen.
De begeleiding van hoogbegaafde kinderen is het meest complete boek over het opvoeden van hoogbegaafde kinderen. Het zet de lezer aan tot nadenken en vermijdt de valkuil van ogenschijnlijk eenvoudige oplossingen die hooguit voor korte tijd werken. Omdat het om een zeer heterogene groep kinderen gaat, zullen hun opvoeding en begeleiding altijd maatwerk vragen. Daarvoor geeft dit boek een schat aan praktische tips en adviezen.

De oorspronkelijke uitgave A Parent’s Guide to Gifted Children is een bewerking van het in de Verenigde Staten bekroonde boek Guiding the Gifted Child. De auteurs zijn erkende deskundigen uit de praktijk van de begeleiding van hoogbegaafde kinderen. In deze vertaling is de tekst waar nodig aangepast aan de situatie in Nederland. Wereldwijd het meest gelezen en hoogst gewaardeerde boek over de opvoeding van getalenteerde, creatieve en begaafde kinderen, geschreven vanuit het wetenschappelijk gefundeerde inzicht dat het emotionele welbevinden het meest bepalend is voor de levensloop en het levensgeluk van hoogbegaafde kinderen.

In ’t kort wat ik ervan vond!

Het is een zeer informatief boek en de onderwerpen die erin staan zijn zeer uitgebreid. Het is een boek waarmee je je kennisniveau van hoogbegaafdheid direct naar een goed niveau tilt. Persoonlijk heb ik dit boek gelezen toen ik al heel veel boeken had gelezen over dit onderwerp en dan begint de hoogbegaafde vloek zich te laten zien… Ik snakte naar nieuwe informatie, maar het was voor mij vooral herhalen. Maar voor wie nog niet boek-na-boek verslonden heeft, is dit echt een aanrader!

Koop via Bol.com


 Terug