No Image Available

Emotional Intensity in Gifted Students

 Auteur: Christine Fonseca  Categorie: Hoogbegaafdheid: Informatieve boeken  Uitgeverij: Prufrock Press  Jaar: 2005  ISBN: 9781618214577  Pagina's: 225  Taal: Engels  Afmetingen: 22,9 x 15,2 x 1,3 cm
 Beschrijving:

Kinderen leren hoe ze met hun intense emoties om moeten gaan is een van de moeilijkste aspecten van het ouderschap of lesgeven aan hoogbegaafde kinderen. Emotional Intensity in Gifted Students: Helping Kids Cope With Explosive Feelings is een broodnodige bron voor ouders en leerkrachten om hen te laten begrijpen waarom hoogbegaafde kinderen zo extreem zijn in hun gedrag en hoe ze om kunnen gaan met de bergen en dalen waarmee emotionele intensiteit gepaard gaat. Het boek is geschreven in begrijpelijke spreektaal en deze tweede editie bevat extra hoofdstukken met betrekking tot temperament sn persoonlijke ontwikkeling. Ook bevat het rollenspellen en strategieën om ouders en leerkrachten te laten zien hoe ze met hun hoogbegaafde kind om kunnen en hen te leren hun gedrag te herkennen, monitoren en aan te passen.

In ‘t kort wat ik ervan vond!

Dit boek was mijn lifesaver. Toen ik dit boek las ging er een wereld van herkenning open en rolden de tranen over mijn wangen! Eindelijk vielen er zo veel puzzelstukjes op hun plek en kreeg ik handvatten hoe ik met de emotionele intensiteit van mijn zoon, en de boze buien die hij had, om kon gaan. Ik herkende enorm veel in het boek en het gaf mij het zelfvertrouwen dat het erbij hoorde en ik op zoek moest gaan naar een omgeving waar hem geboden kon worden wat hij nodig had. Kortom: een aanrader voor ouders van kinderen die worstelen met hun emotionele intensiteit!


 Terug