No Image Available

Twice-Exceptional Gifted Children

 Auteur: Beverly Trail  Categorie: Hoogbegaafdheid: Dubbel bijzonder, Hoogbegaafdheid: Informatieve boeken  Uitgeverij: Prufrock Press  Jaar: 2010  ISBN: 9781593634896  Pagina's: 208  Taal: Engels  Afmetingen: 25,4 x 18,4 x 1,3 cm
 Beschrijving:

Hoogbegaafde kinderen met een handicap, ook wel dubbel bijzonder genoemd, hebben de strategieën nodig die in “Twice-Exceptional Gifted Children: Understanding, Teaching, and Counseling Gifted Students” aan de orde komen om succes te ervaren in een normaal klaslokaal. Door een diepe discussie op te roepen over hoe dubbel bijzondere kinderen leren helpt de auteur leerkrachten aan kennis om de complexe issues die gepaard gaan met dubbel bijzondere kinderen het hoofd te kunnen bieden. Deze begrijpelijke tekst geeft een overzicht van wie deze studenten zijn, hoe leraren hun krachten kunnen benutten en welke leerstrategieën er ingezet kunnen worden om ervoor te zorgen dat deze studenten succesvol zullen zijn op school en daarbuiten. Het boek zal een samenwerkend team stap-voor-stap door het proces leiden, zodat zij behoeften kunnen identificeren, aanpassingen kunnen bepalen en een plan op kunnen stellen waarmee de behoeften van dubbel bijzondere kinderen kan worden ingevuld. Door deze strategieën ten uitvoer te brengen kunnen leerkrachten van dubbel bijzondere kinderen ervoor zorgen dat deze kinderen niet alleen het klaslokaal overleven, maar opbloeien.

In ‘t kort wat ik ervan vond!

Het boek is een goed boek voor leerkrachten en het kan handvatten geven om het aanbod in de klas en de omgeving op school te verbeteren. Ik vond het echter niet zo zaligmakend als de beschrijving van het boek mij deed hopen. Heel veel tips kunnen zeker werken – en het zou geweldig zijn als deze op school kunnen worden toegepast – maar in de drukke klaslokalen is er gewoon geen ruimte om hier invulling aan te geven.

Koop via Bol.com


 Terug