Marije Hofland

eigenaar, coach, gezinsbegeleider, holistisch therapeut, HB-specialist

Marije Hofland

Als moeder van een hoogbegaafde zoon die met schooltrauma uitviel weet ik hoe pittig het kan zijn als je je kind ziet worstelen binnen het schoolsysteem – zowel voor het kind zelf als voor de ouders! Ik ben dan ook dankbaar dat ik via deze weg mijn kennis en ervaring in mag zetten om de reis voor andere kinderen, jongeren en ouders iets makkelijker te maken.

De ervaringen die ik heb opgedaan in het leven zet ik graag in om anderen te helpen. Dit is dus ook de reden dat ik Een intense reis heb opgezet.

Ik geloof in een systemische aanpak. Binnen de begeleiding werk ik dus niet alleen samen met het kind of de jongere, maar ook met de ouders. Indien school een rol speelt binnen de problematiek, geloof ik tevens dat je een kind enkel duurzaam kan helpen op het moment dat ook de situatie op school of binnen een leeromgeving passend(er) wordt, zowel qua onderwijs als ondersteuning. Ik ga hierbij altijd met een positieve insteek op zoek naar wat wél kan én ben daarbij niet bang om buiten de gebaande paden te denken. Het gaat om de toekomst van een kind, dus de behoeften van het kind staan centraal!

In mijn privéleven heb ik een enorme leer- en leefhonger. Ik ben een echte boekenwurm en hou ervan om onze mooie aarde te ontdekken en de natuur in te gaan. Daarnaast zijn archeologie en geschiedenis grote passies en ben ik graag creatief in de weer met een penseel, foto- of videocamera.

Ik zie het leven als een reis waarbinnen ik mij continu verder mag ontwikkelen. Zelfontwikkeling is een belangrijk thema voor mij. Ik vind het prachtig om steeds beter te ontdekken wie ik zelf ben – mijn authentieke ik – en hoe ik verbonden ben met de wereld om ons heen. Verbinding is voor mij magie – misschien wel de zin van mijn bestaan.