Ouderavond Parentibus

Ouderavond parentibus: veel voorkomende uitdagingen rondom hoogbegaafdheid

9 maart van 19.30 tot 22.00 uur – Locatie: CKC Kloostertuin in Assen

Op 9 maart ben ik in het kader van De Week van de Hoogbegaafdheid te gast op de ouderavond van Parentibus in Assen.
Als je erachter komt dat je kind (wellicht) hoogbegaafd is, kan er veel op je af komen. Vaak wordt het vanuit de omgeving niet direct begrepen. Zo krijgen ouders bijvoorbeeld de reactie dat het ’toch fijn is als je kind zo makkelijk kan leren’ en lopen zij binnen de omgeving tegen voor vooroordelen aan.
Natuurlijk is het zo dat hoogbegaafdheid veel mooie kanten kent. Je komt er als ouders echter ook snel achter dat hoogbegaafdheid ook flink wat uitdagingen met zich mee kan brengen. Vaak gaan deze uitdagingen op een gegeven moment grote vormen aannemen, waardoor ze het genieten van hoogbegaafdheid in de weg staan.
Tijdens deze ouderavond vertel ik jullie meer over een aantal van de meest voorkomende uitdagingen rondom hoogbegaafdheid. Gedurende de avond zal een groot aantal onderwerpen de revue passeren, zoals onder- en overprikkeling, asynchrone ontwikkeling, executieve functies en motivatie en onderpresteren.
Tijdens het behandelen van ieder onderwerp deel ik vanuit de praktijk waar jongeren en hun ouders bijvoorbeeld tegenaan kunnen lopen, deel ik kennis en informatie en geef ik praktische tips waar je als ouders (of samen met school) echt iets mee kunt. Ook kom je tijdens deze avond andere ouders tegen en zullen we ervaringen delen. Weet dat je niet alleen staat! Veel ouders staan voor dezelfde uitdagingen en sámen komen we verder.

Ik hoop jullie op 9 maart  te zien in Assen. Wil je erbij zijn? Meld je dan snel aan.
Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en vol = vol!

Aanmelden

Aanmelding via ouderacademie@parentibus,nl; u ontvang een betaalverzoek per retourmail.
Kosten: € 7,50 voor niet leden en € 5,- voor leden van oudervereniging Parentibus.
Na betaling is uw aanmelding definitief. Er is beperkt plaats.

 

 

Download de flyer